Behandeling

Tijdens de periodieke controle bekijken we de status van uw gebit en beoordelen we of een extra behandeling noodzakelijk is. We raden aan dat patiënten minstens 1 keer maar liever 2 keer per jaar langskomen voor een controle.

Tijdens de controle beoordelen wij de staat van uw gebit, bespreken eventuele bevindingen en maken wij regelmatig röntgenfoto’s om onderliggende problemen op te sporen.

De meeste behandelingen voeren wij zelf uit (zoals vullingen ,wortelkanaalbehandelingen ,kroon- en brugwerk of protheses enz..).

Soms is het echter nodig om u door te verwijzen naar een collega specialist, zoals een kaakchirurg, parodontoloog, orthodontist of mondhygiënist. (In hetzelfde pand is een mondhygiëniste gevestigd. ) Al naar gelang het beste voor uw gebit is.

Angst

Het kan zijn dat u een bezoek aan de tandarts blijft uitstellen omdat u er heel erg tegenop ziet. Als u bang bent voor de tandarts, is het goed om te weten dat u zeker niet de enige bent. Laat angst u niet ervan weerhouden om een tandartscontrole in te plannen. Wij vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt, daarom doet u er goed aan om met ons over uw angst te praten. We zorgen ervoor dat de behandeling zo prettig mogelijk verloopt en bespreken vooraf wat we precies gaan doen.

Kinderen

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren u om uw kinderen al op jonge leeftijd (2 a 3 jaar) mee te nemen naar de praktijk, zelfs al voordat ze de behandeling nodig hebben. Zo wennen ze aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de gezichten van de tandarts en de assistente.